Varaa aika

Microblading Tampereen keskustassa

 

Mitä microblading on?

Microblading on kulmien muotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Toimenpiteellä saadaan luotua puuttuvat kulmakarvat, vahvistettua omia kulmakarvoja tai korjattua kulmakarvojen epäsymmetriaa.

Toimenpiteessä väripigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin terällä, jossa on useita pieniä neuloja. Pigmentit, joita käytämme ovat hyvin siedettyjä, eivätkä ne ole haitallisia iholle. Väri häviää ihosta vähitellen haalistuen. Kulmien muotoilussa käytämme Sharpbrowsin värejä. Mikäli sinulla on kysyttävää niistä, kurkkaa microblading.fi -sivustolle.

Kauanko lopputulos kestää?

Lopputuloksen kestoon vaikuttavat monet tekijät ja ne ovat hyvin yksilöllistä. On realistista odottaa tuloksen säilyvän noin vuoden, mutta se voi kestää iholla jopa 1,5 - 2 vuotta. Pysyvyys on aina ihmisestä ja ihosta kiinni. Elintavat vaikuttavat paljon sekä se kuinka ihoaan hoitaa. Myös jälkihoito on tärkeää. Bepanthenia kannattaa jälkihoidossa välttää, koska se voi pukata liikaa väriä ulos.

Onko toimenpide kivulias?

Ensimmäiset viillot tehdään microbladingissa ilman puudutusta, mikä tuntuu epämiellyttävältä (tämä siksi, ettei puudutteen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen vaikuta kulmien symmetrisyyteen). Yksi sanoo sen tuntuvan kuin karvoja nypittäisiin, toinen taas kokee sen kivuliaana. Kun raamit on saatu ikuistettua, toimenpide jatkuu puudutuksen kanssa. Pintapuudute haihtuu elimistöstä 2 h kuluessa. 

Toimenpiteen jälkeen

Iho saattaa punoittaa hetken joillakin, toisilla taas ei. Asiakkaat aina hämmästelevät, kuinka vähän tehty toimenpide näkyy. Voit siis hyvin mennä heti takaisin töihin ja ihmisten ilmoille. Iho on tärkeää pitää puhtaana, eikä kulmien aluetta saa kosketella. Yleensä puhutaan, että kulmia pitäisi suojata 72 tuntia microbladingin jälkeen. Tunnet itse kun iho tuntuu parantuneen. Väri saattaa hieman tummentua heti toimenpiteen jälkeen, mutta vaalenee parin viikon sisällä.

Täysin parantunut tulos

Täysin parantunut lopputulos näkyy noin neljän viikon päästä. Kulmiin saattaa toimenpiteen jälkeen tulla rupea tai ne hilseilevät pikkuhiljaa liiallisen värin ulos. Hilseily/rupivaihe saattaa kestää viikosta kahteen, yleensä noin 7 - 10 päivää. Noin kuukaudessa pigmentti on asettunut, jolloin tehdään vahvistus, jos se on tarpeen. Vahvistuksessa väriä lisätään sinne, mistä sitä on lähtenyt liikaa. Useasti kulmien alkuosa ainakin joudutaan vahvistamaan. Joskus väri jää jo ensimmäisestä kerrasta niin hyvin, ettei vahvistusta tarvita. Varaudu siis aina siihen, että vahvistus tehdään. Joskus, harvoin jopa kolmas. Vahvistus tehdään 3 - 8 viikkoa ensimmäisen kerran jälkeen.

Kulmien muodon suunnittelu ja värin valinta

Suunnittelu ja värin valinta tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Otamme asiakkaan omat toiveet huomioon, ja teemme mieluummin aluksi vähän varovaisemmin ja sitten tarvittaessa sävyä voi tummentaa vahvistuksessa. Nuoret suosivat usein paksua ja näyttävää muotoa, aikuiset naiset enemmänkin kohottavaa ja hienovaraista omien kulmien täyttöä. Kaikille kasvoille ei sovi samanlaiset kulmat.

Piirrämme raamit yhdessä ja sen jälkeen kun asiakas on ne hyväksynyt, aloitamme kulmien teon. Käytämme asiakasta välillä istualleen ja tarkastelemme peilistä välivaiheita yhdessä.

Ensimmäinen toimenpide kestää 2 tuntia.